Lead

Ministry

messtecc-logotransparent.png

Implementing

Agency

MGTC-LOGOtransparent.png

Sponsors

Julie's logo.png
helios logo.png
vm2020logo.png

THE RAINFOREST CANOPY

Inspiring Malaysia's Sustainable Future

Scroll Down

From the minds of Hijjas Architects + Planners the architectural design of the Malaysian Pavilion mimics the rainforest canopy, depicting the symbiotic relationship between the natural habitat and human settlement.

 

With an unobstructed inviting open space on the ground level, the Pavilion is split into two tiers: the floating exhibition spaces above and the underground business centre below, allowing for a spatial separation between these distinctive functions.

The landscape concept opens into a forest narrative, with a bios wale reed bed water pool creating a cooling effect, water spring mimicking natural tropical scenery, with vertical gardens camouflaging the white steel poles, water rills meandering down, and sunken gardens bringing in natural light to the understory deck.

The Pavilion will be portioned into four segments, the first of which, “Energising Today”, “Energising Tomorrow”,  “Energising Harmony”,  “Energising Business”.

 

Overall, the Pavilion aims to inspire visitors through an immersive experience of Malaysian hospitality, the biodiversity of the rainforest and the country’s efforts at long-term sustainability across various industries.